Unknown Pleasure: Protagonist, Olen'k en Des Esseintes 11 juni W2

Dark ambient te donker voor het grote publiek

Met een avondje dark ambient voor de boeg ging de reis vanavond naar Den Bosch. We waren laat, erg laat en vreesden geen parkeerplaats meer te kunnen vinden. Maar niks bleek minder waar bij aankomst. Er was niet een parkeerplaats, niet twee, nee er waren drie parkeerplaatsen.Helaas is dat bij een zaal als W2 geen goed teken.

De eerste band heeft zijn kunsten al vertoond, maar bij binnenkomst kan het publiek op twee handen geteld worden. Het gaat hier duidelijk om bands die een zeer select publiek aantrekken. De platen van dj Beautevil lopen naadloos over in de tweede band, zo naadloos dat het even duurt voordat ik doorheb dat Des Esseintes zijn hoofd achter de laptop op het podium heeft gestoken. Maar het doet me niks, als muziekfanaat in hart en nieren kan ik de muziek zeker wel waarderen. Maar ik blijf toch moeite houden met het kijken naar een mannetje op een podium achter een laptop.

Bij The Protagonist valt niet veel meer podiumpresentatie te verwachten. Hetzelfde mannetje met nog een mannetje en een vrouwtje, die zich voornamelijk bezighouden met het slaan op een trommel en het aanraken van wat toetsen op een keyboard. En dan duurt een avond erg lang wanneer je niet danst of in trance raakt van de muziek. En dat gebeurde mij die avond niet.

Gelukkig stond er nog een band op het programma, het franse Olen'k, dat gekweld door een technische storing het podium veel te snel weer verliet. Een heuse band, met een zangeres die mijn verwachtingen op het podium waar kon maken. Het blijft natuurlijk altijd een beetje tricky, wat mooi is op een cd kan vaak maar met moeite geėvenaard worden op het podium. Maar deze dame stelde niet teleur en zorgde voor het gouden randje om deze donkere avond.

© 2005 Laura Thijssen

    

    |concerten 2005|